Πέμπτη, Απρ 18th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:METABOLOMICS

Check - up για τα έμβρυα στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΜΗΤΕΡΑ


Mitera_ivf

 

Το «κλειδί» για την επιλογή υγιέστερων εμβρύων προκειμένου να αυξάνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης, αποτελεί η μέθοδος Metabolomics που εφαρμόζεται πλέον στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Πρόκειται για μία μη παρεμβατική τεχνική που διαρκεί μόλις δύο λεπτά και η οποία έχει ως στόχο να αναγνωρίσει τις διαφορές στο μεταβολισμό των βιώσιμων έναντι των μη βιώσιμων εμβρύων, έτσι ώστε τα καλύτερα ποιοτικά έμβρυα να μπορούν να επιλεχθούν για εμβρυομεταφορά στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΜΗΤΕΡΑ, εμβρυολόγος κ.Giles Palmer «Με τη μέθοδο Metabolomics, δηλαδή τη σκιαγράφηση του μεταβολικού προφίλ του εμβρύου, μπορούμε, πλέον, να προβλέψουμε εάν ένα έμβρυο θα οδηγηθεί σε εγκυμοσύνη ή όχι, στο 85% των περιπτώσεων».

Εξηγώντας τη διαδικασία της μεθόδου, ο κ.Palmer τονίζει «Μέσα από την έρευνα των μικρομοριακών μεταβολιτών που παράγονται από τα έμβρυα κατά τις κυτταρικές διαδικασίες, μπορούμε να λάβουμε ένα μικρό “αποτύπωμα” της φυσιολογίας του εμβρύου, το οποίο υποδηλώνει  την κατάσταση της υγείας του. Έτσι, επιλέγουμε το πιο υγιές έμβρυο για την εμβρυομεταφορά στην εξωσωματική γονιμοποίηση και αυξάνουμε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά». 

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην Ελλάδα περισσότεροι από 10.000 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μέχρι σήμερα, ο μόνος τρόπος για να εκτιμηθεί η μορφολογία και η ποιότητα ενός εμβρύου ήταν με τη χρήση μικροσκοπίου. Μάλιστα, εξαιτίας των περιορισμών του νομοθετικού πλαισίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στον αριθμό των ωαρίων που μπορούν να γονιμοποιηθούν ή στον αριθμό των εμβρύων που μπορούν να μεταφερθούν, ήταν δυνατή η επιλογή ελάχιστων ή ακόμα κι ενός μόνο εμβρύου που θα ήταν ικανό να οδηγήσει σε μια υγιή εγκυμοσύνη, γεγονός που έκανε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για την επιλογή του πιο κατάλληλου εμβρύου.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην εξωσωματική γονιμοποίηση είναι οι πολύδυμες κυήσεις», επισημαίνει ο κ.Palmer. «Πλέον, με τη μέθοδο Metabolomics, μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας της εμφύτευσης ενός βιώσιμου εμβρύου, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά λιγότερων εμβρύων για την αποφυγή πολύδυμων κυήσεων. Στόχος μας, άλλωστε, είναι να βοηθήσουμε περαιτέρω τα υπογόνιμα ζευγάρια στην απόκτηση ενός υγιούς παιδιού».

metabolomics

 

Περισσότερα... Metabolomics- Ποια έμβρυα θα μεταφέρουμε;

Η κλινική εφαρμογή της μεθόδου metabolomics, η οποία παρέχει την δυνατότητα αξιολόγησης  και επιλογής  των κατάλληλων εμβρύων για εμβρυομεταφορά βάση της  μεταβολικής τους δραστηριότητας , έχει σταματήσει τον τελευταίο διάστημα με σκοπό την αναβάθμιση  του συστήματος μετρήσεων από την υπεύθυνη εταιρεία και την αξιολόγηση των δεδομένων έως σήμερα. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η βελτιωμένη έκδοση της τεχνικής metabolomics πιθανώς εντός του επόμενου έτους  παρέχοντας στο εμβρυολογικό μας εργαστήριο ένα ακόμη μέσο επιλογής των καλύτερων εμβρύων για εμβρυομεταφορά.

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom