Κυριακή, Νοε 17th

Last updateΠαρ, 23 Φεβ 2018 8pm

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Έγκυος το 2018 !

preg2014

Τι να κάνεις για να μείνεις έγκυος...Λοιπόν, σκέφτεσαι να προσπαθήσεις να μείνεις έγκυος  το 2018...
Μια υγιής εγκυμοσύνη ξεκινά πριν μείνεις έγκυος. Στην πραγματικότητα ξεκινά πολύ πριν καν σκεφτείς τη μητρότητα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις τι μπορείς να κάνεις τώρα ώστε να εξασφαλίσεις ότι στο μέλλον θα έχεις μια υγιή εγκυμοσύνη και ένα υγιές μωρό
Το να μείνεις έγκυος δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαδικασία της σύλληψης. Η σύλληψη πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν την αναμενόμενη περιοδό σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι ήδη τριών ή και παραπάνω εβδομάδων έγκυος και να μην το ξέρεις. Tο μωρό σου είναι πιο ευαίσθητο δύο με οχτώ εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Τότε είναι που τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα όργανα του μωρού σου, όπως η καρδιά και τα νεφρά, αρχίζουν να σχηματίζονται. Οτιδήποτε τρως, πίνεις, καπνίζεις και σε οτιδήποτε εκτίθεσαι μπορεί να επηρεάσει το μωρό σου. Για αυτό το καλύτερο είναι να έχεις πολύ καλα σχεδιάσει την εγκυμοσύνη πριν μείνεις έγκυος.

Εδώ είναι 10 πράγματα που μπορείς να λάβεις υπόψιν πριν προσπαθήσεις να μείνεις έγκυος, από τη διατροφή μέχρι κάποιο πρόβλημα υγείας...


1. Να τρως υγιεινό φαγητό

Ό,τι τρώς, θα τρέφει και το μωρό σου. Μίλησε στο γιατρό σου πριν πάρεις έξτρα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι βλαβερά , όπως οι υψηλές δόσεις βιταμίνης Α......

Το φολικό οξύ είναι σημαντικό για να επιτευχθεί μια υγιής εγκυμοσύνη. Γυναίκες που δε λαμβάνουν επαρκές φολικό οξύ κατά την εγκυμοσύνη είναι πιθανότερο  να αποκτήσουν μωρό με με σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό. Είναι σημαντικό να λαμβάνεις φολικό οξύ πριν μείνεις έγκυος γιατί αυτά τα προβλήματα αναπτύσσονται πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη. Μπορείς να παίρνεις πολυβιταμίνες ή να τρως αρκετά πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, πορτοκάλια, μπανάνες, γάλα, δημητριακά, κρέας από όργανα, όπως συκώτια κοτόπουλου.....

2. Έλεγξε το βάρος σου

Φρόντισε τη σιλουέτα σου ! Λιποβαρείς γυναίκες μπορεί να έχουν ακανόνιστο κύκλο ή να τους σταματά η ωορηξία. Το βάρος σου δε χρειάζεται να είναι τέλειο. Μερικές φορές μια μείωση βάρους ( ή αύξηση αν είσαι λιποβαρής ) κατά μόνο 5% ή 10% κάνει τη διαφορά όταν προσπαθείς να συλλάβεις.

Εάν είσαι υπέρβαρη, ο κίνδυνος κατά την εγκυμοσύνη είναι υψηλότερος σε περιπτώσεις όπως η  αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης . Επίσης, μπορεί να αισθάνεσαι λιγότερο άνετα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο τοκετός ίσως να διαρκέσει περισσότερο.

Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες κατά την εγκυμοσύνη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποφέρουν από σακχαρώδη διαβήτη, προεκλαμψία, να αποβάλλουν ή να γεννήσουν νεκρό μωρό. Μπορείς να εκμεταλλευτείς το χρόνο πριν μείνεις έγκυος και να χάσεις βάρος, εάν χρειάζεται.

Απέφυγε την υπερβολική άσκηση. Το να είσαι υγιής είναι σπουδαίο, όσο περισσότερο καλή φυσική κατάσταση έχεις τόσο πιο εύκολη μπορεί να είναι η εγκυμοσύνη σου αλλά και ο τοκετός. Αλλά, εάν γυμνάζεσαι  σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να δυσκολέψει το να μείνεις έγκυος. Ακόμη, αν το παρακάνεις ενώ είσαι έγκυος υπάρχει ο κίνδυνος  για κάποιο κοιλιακό τραύμα, πτώση ή για υπερβολικό στρες στις αρθρώσεις.Ενώ είσαι έγκυος, μπορείς πιθανώς  να ακολουθείς ένα ήπιο πρόγραμμα άσκησης.Το περπάτημα κάθε μέρα είναι πολύ καλή άσκηση. Η κολύμβηση και η yoga  είναι εξαιρετικές μορφές γυμναστικής που μπορούν να συνεχιστούν καθ΄ όλη την εγκυμοσύνη.

3. Απέφυγε τον καπνό, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες
Η χρήση καπνού, αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών μπορούν να βλάψουν σοβαρά το μωρό σου και να προκαλέσουν ακόμα και αποβολή.Εάν κάνεις χρήση καπνού, αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ζήτα βοήθεια ώστε να σταματήσεις. Αυτός ή αυτή θα θελήσουν να σε βοηθήσουν να βρείς έναν τρόπο να σταματήσεις.
Έχει δειχθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ  επηρεάζει τη γονιμότητα και μπορεί να ελλατώσει τη μέτρηση του σπέρματος στους άντρες. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την ποιότητα των ωαρίων σου και το σπέρμα του άντρα σου αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα μετά τη  γέννα, αποβολή, πρόωρο τοκετό και για άλλες καταστάσεις αφού μείνεις έγκυος.
Χρησιμοποιώντας ναρκωτικές ουσίες όπως μαριχουάνα, κοκαϊνη και άλλα παράνομα ναρκωτικά, αυξάνεται η πιθανότητα αποβολής, πρόωρης γέννας και γενετικών προβλημάτων. Στην περίπτωση κάποιων ναρκωτικών ουσιών, το παιδί θα γεννηθεί εξαρτημένο από τη ναρκωτική ουσία που χρησιμοποιούσε η μητέρα και θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης.

4. Συγχρονισμός 
Βεβαιώσου ότι έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή τη σωστή στιγμή του μήνα. Η μεγαλύτερη πιθανότητα για εγκυμοσύνη είναι όταν η συνουσία γίνεται μια με δύο ημέρες πριν την ωορηξία ή την ημέρα της ωορηξίας. Ακόμα, η βέλτιστη ποιότητα σπέρματος επιτυγχάνεται ύστερα από  2-3 μέρες χωρίς εκσπερμάτωση. Γι΄ αυτό γενικά συνίσταται συνουσία κάθε 2-3 μέρες αφού έχει τελειώσει η περίοδος.  Άλλες πιο ακριβείς μέθοδοι περιλαμβάνουν τον εντοπισμό αλλαγών στη τραχηλική βλέννη (αυξημένη παραγωγή γλοιώδους καθαρής βλέννης σχετίζεται με την ωορηξία) και την ανίχνευσης της ορμόνης  LH στα ούρα με ειδικά τεστ, τα οποία μπορεί να είναι πιο ακριβή στην πρόβλεψη της ημέρας της ωορηξίας.


5. Απέφυγε το ζεστό μπάνιο
Το μπάνιο μέσα σε ζεστή μπανιέρα μπορεί να βλάψει το μωρό σου εάν είσαι στο πρώτο τρίμηνο της κύησης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η υψηλή θερμότητα - από πυρετό, ζεστό μπάνιο ή μπανιέρα με ζεστό νερό - κάτα τους τρείς πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
6. Έχε γνώση του  περιβάλλοντος σου
Θα πρέπει να γνωρίζεις για πράγματα γύρω σου στη δουλειά ή το σπίτι που μπορεί να είναι βλαβερά. Οι κίνδυνοι μπορεί να περικλείουν ακτινοβολία, βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο χαλκός, ο υδράργυρος, ο άνθρακας, τα δισουλφίδια, τα οξέα και τα αναισθητικά αέρια.

 

7. Πρόσεχε τις γάτες και την τοξοπλάσμωση
Μπορεί να έχεις ακούσει ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να καθαρίζουν το κουτί με τις ακαθαρσίες των γατών. Αυτό συμβαίνει διότι, ένα παράσιτο που προκαλεί την ασθένεια τοξοπλάσμωση μπορεί να εξαπλώνεται μέσω των περιττωμάτων των γατών. Η τοξοπλάσμωση συνήθως δεν είναι επιβλαβής για τα παιδιά και τους ενήλικες  αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμπεριλαμβανομένων της τύφλωσης και βλαβών στον εγκέφαλο. Μπορεί επίσης να προσβληθείς από τοξοπλάσμωση τρώγοντας ωμό η λίγο μαγειρεμένο κόκκινο κρέας ή αγγίζοντας λάσπη, όπως όταν ασχολείσαι με τον κήπο, που έχει μολυνθεί από περιττώματα γατών.

8.Βεβαιώσου ότι τα φαρμακά σου είναι ασφαλή για την εγκυμοσύνη
Τόσο τα συνταγογραφημένα όσο και τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν το μωρό σου. Συμβουλέψου το γιατρό σου πριν πάρεις κάποιο φάρμακο.
Αν χρειάζεσαι φάρμακα συχνά εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας όπως το άσθμα, η επιληψία, τα προβλήματα στο θυροειδή ή οι ημικρανίες μίλησε με το γιατρό σου για την αγωγή σου και για τυχόν κινδύνους κατά την κύηση.
Διέκοψε τα αντισυλληπτικά χάπια για τουλάχιστον δύο μήνες πριν θελήσεις να μείνεις έγκυος.Αφού τα αντισυλληπτικά χάπια επηρεάζουν τις ορμόνες σου, σταμάτησε τα ώστε να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να επαναπροσαρμοστεί.

9. Κάνε ιατρικές εξετάσεις πριν μείνεις έγκυος
Μπορεί να χρειάζεσαι κάποιες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσεις εάν έχεις κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να βλάψει εσένα ή το μωρό σου κατά την εγκυμοσύνη. Πολλά πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν πριν την εγκυμοσύνη ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που αφορούν εσένα ή το μωρό σου.
Ερυθρά. Αν δεν ξέρεις αν είχες ποτέ ερυθρά ή εμβολιαστεί για αυτήν, μια εξέταση αίματος μπορεί να δώσει την απάντηση. Αν προσβληθείς από ερυθρά ενώ είσαι έγκυος, το μωρό σου μπορεί να βλαπτεί. Μπορείς να εμβολιαστείς πριν μείνεις έγκυος.
Τι γίνεται αν έχεις προβλήματα υγείας ? Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η γονόρροια, η σύφιλη, τα χλαμύδια και το AIDS μπορούν να δυσκολέψουν το να μείνεις έγκυος αλλά και να βλάψουν εσένα και το μωρό σου. Το καλύτερο είναι τέτοιες μολύνσεις να διαγνώσκονται και να αντιμετωπίζονται πριν την εγκυμοσύνη. 
Ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος χρειάζονται παραπάνω προσοχή κατά την κύηση. Είναι συχνά ευκολότερο να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα ή να τα ελέγξεις πριν μείνεις έγκυος. Ο γιατρός σου μπορεί να θελήσει να κάνει κάποιες παραπάνω εξετάσεις αν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιων προβληματών όπως η αναιμία ή η ηπατήτιδα.
Εάν έχεις κάποιο γενετικό πρόβλημα, το μωρό σου ίσως κινδυνεύσει από συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν στην οικογένεια όπως η μεσογειακή αναιμία ή η κυστική ίνωση. Αυτά τα προβλήματα δεν προκαλούνται από κάτι που κάνεις εσύ. Μίλησε με το γιατρό σου για τις πιθανότητες κινδύνου και αν χρειάζεται να κάνεις κάποιες εξετάσεις.


10. Πάντα να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου
Κάθε στιγμή ή ακόμη και πριν σκεφτείς να κάνεις παιδί. Μπορείς να μιλήσεις στο γιατρό σου για τη διατροφή σου, τις συνήθειες σου , τον τρόπο ζωής σου και για ό,τι ανησυχίες έχεις που αφορούν την εγκυμοσύνη.
Προγραμμάτισε  να επισκεφτείς τον εξειδικευμένο γιατρό σου πριν θελήσεις να μείνεις έγκυος. Εκείνη την περίοδο ίσως κάνεις κάποιο γενικό " τσεκ απ ". Εσύ και ο συζυγός σου πιθανότατα θα ερωτηθείτε για το ιατρικό ιστορικό σας. Επίσης και οι δύο θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις στο γιατρό.
Πάρε μια εξειδικευμένη διάγνωση  και θεραπεία αν δυσκολεύεσαι να συλλάβεις. Εάν είσαι κάτω των 35 και προσπαθείς να μείνεις έγκυος για περισσότερο από ένα χρόνο ή αν είσαι άνω των 35 και προσπαθείς να μείνεις έγκυος για περισσότερο από έξι μήνες , συμβουλέψου τους ειδικούς μας στη γονιμότητα που μπορούν να διαγνώσουν όποιο πρόβλημα, να σε παρακολουθήσουν και να επιλέξουν τον τρόπο θεραπείας που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το μωρό που θέλεις το 2018.

embryo

 

Φυσική Ιατρική και Υπογονιμότητα

Top τροφές για την ενίσχυση τη γονιμότητας

Παχυσαρκία και ικανότητα αναπαραγωγής

Δυναμώστε το σπέρμα σας!

Αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης

Αντιοξειδωτικά για την ανδρική υπογονιμότητα

 

 

 

blogatbottom