ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 Ελλάδα για εξωσωματική- Ιατρικός τουρισμός

Μία νέα τάση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και αυξάνεται όλο και περισσότερο - Ιατρικός τουρισμός.
Παλαιότερα, αυτοί που επισκέπτονταν την Ελλάδα από άλλες χώρες για την απόκτηση ενός παδιού ήταν κυρίως ζευγάρια Ελλήνων της Διασποράς.

Σήμερα εμπιστεύονται το κέντρο μας ακόμη και άνθρωποι από την άλλη άκρη της γης, όλων των εθνικοτήτων.

Εκτός από τις γειτονικές μας χώρες, όπως Ιταλία, Σερβία και Τουρκία, έχουν εμπιστευτεί το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μας και ζευγάρια από τις Αραβικές χώρες όπως Συρία και Αίγυπτο. Ακόμα και από την Βρετανία, την Αμερική και την Αυστραλία, χώρες οι οποίες φημίζονται για την ιατρική τους εξέλιξη.

dorea-oaria

 

Τα περίπου 40 εξειδικευμένα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με τα υψηλά ποσοστά εγκυμοσύνης, αλλά και τη φιλελεύθερη νομοθεσία, καθιστούν την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για αρκετά ζευγάρια του εξωτερικού. Aυτά και κυρίως το χαμηλότερο κόστος, κάνουν τους ξένους να προτιμούν κέντρα στην Eλλάδα.

O νόμος λύνει προβλήματα του σήμερα, όπως η κρυοσυντήρηση γαμετών και εμβρύων, η παρένθετη μητρότητα, <Δανεική Μήτρα>, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση <PGD>, και η δωρεά ωαρίων.

Με την εμφάνιση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ο κόσμος έγινε «μικρότερος»: όλο και περισσότερος κόσμος το επισκέπτεται καθημερινά αναζητώντας λύση στο πρόβλημά του, μιας και είναι εύχρηστο και γρήγορο. Έτσι η ενημέρωση ακόμα και για θέματα υπογονιμότητας είναι πλέον ιδιαίτερα απλή υπόθεση και μάλιστα ανώνυμη.
Έτσι ένα ζευγάρι από την Κίνα , λόγω του Kosmogonia.gr, εμπιστεύθηκε το κέντρο μας και απέκτησε παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

exosomatiki-ellada

 

Ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

 

Έλλειξη δοτών σπέρματος στην Ευρώπη

IVF: Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη 

Νόμοι και κανονισμοί διαφόρων κρατών

Μαιευτήριο 'ΜΗΤΕΡΑ'

 

 

Παρουσιάσεις / slideshow  Download Medical Tourism in Greece SETE/ΣΕΤΕ Meeting

slides  iatrikos-tourismos

Υποβοηθούμενη Γονιμοποίηση (in-vitro fertilization – IVF) - G. Palmer
Ιατρικές Υπηρεσίες ως Πηγή Ζήτησης Τουριστικών Υπηρεσιών-Επιστήμη & Επιχειρηματικότητα: Συμμαχίες & Συνεργασίες
Στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia. 2009. ATHENS METROPOLITAN EXPO - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών